Å være student under en pandemi

Jeg går frem og tilbake fra kjøleskapet mellom pausene under forelesningen. Fortsatt i pysjen. Foreleser glemmer å trykke record. Et ansikt i en av de firkantede boksene på skjermen sier ifra. Det er i dag 300 dager siden første lockdown i mars og her sitter vi fortsatt. 

Jeg sjekker nrk i håp om at det skal ha kommet noen gode nyheter. Aldri før har jeg sjekket nyhetene så mye som under pandemien og aldri før har jeg vært så mye på mobilen. Det kommer stadig nye beskjeder. Nye restriksjoner. Det var på en måte litt hyggelig i mars, det var noe spennende over det hele. Da alt stengte ned og det eneste vi kunne gjøre var å holde oss mest mulig inne. Det føltes ut som om alle var sammen, uten å være det. For vi var alle sammen om en felles dugnad. Men alle er lei nå.  

Prøver å komme inn i rutiner, men det er vanskelig. Må minne meg på å pusse tennene. Dagene går mye i det samme. Prøver å stå opp til samme tid, gjøre yoga, drikke kaffe (mye kaffe), spise frokost og studere. Noen ganger går jeg meg en tur ut etter lunsj. Det gjør godt. Jeg prøver å motivere meg selv til å lese litt mer før middag, for det har nemlig blitt høydepunktet i dagen. Middag sammen med samboeren som kommer hjem fra jobb. Kveldene går som regel til å se på en serie. 

Som student er og har jeg vært heldig. Jeg har en jobb å gå til. Et gjøremål i kalenderen. Det er mange som har mistet jobbene sine eller blitt permitterte, og spesielt har studentene fått kjenne på det. Venner som har slitt med å betale husleia og har måttet midlertidig flyttet hjem. Fortsatt er det mange som sliter. Følelsen av å ikke vite når vi kan danse igjen, klemme igjen, puste igjen.

-Hanne-Elise Sætherhaug

1 thought on “Å være student under en pandemi”

  1. Hei Hanne-Elise

    Gratulerer med første blogginnlegg! Jeg syns opplevelsene du har tatt for deg i dette innlegget er spennende, og jeg var engasjert gjennom hele innlegget 🙂

    Til neste gang vil jeg utfordre deg til å skrive litt lenger (minst 5 avsnitt), og inkludere noen bilder for å gjøre innleggene enda mer engasjerende!

    Godt jobbet, og jeg gleder meg til å lese flere innlegg 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published.